/
Programma

Programma

Davide Vassallo

Clownerie

Davide Vassallo is één van de beste clowns van Europa, net in de week voor zijn optreden hier in Den Haag verbleef hij als eregast bij het prestigieuze Circusfestival Latina. Ook nog voordat hij komende winter een hoofdact is in het Wereldkerstcircus Carré in Amsterdam. 

Circusliefhebbers zagen hem al bij het grote Circus Knie, Circus Raluy, Richter Flórián Cirkusz. Met verrassende acts waarmee hij het publiek op en onder de stoelen krijgt, van het lachen en van verwondering en verbazing. De wachtlijst voor het boeken van Davide Vassallo is indrukwekkend, daarom bijzonder dat we hem hier te zien krijgen. Daar is Circus Chapito bijzonder trots op.  

Sandy Giannuzzi

Contortionist

Een contortionist of slangenmens is een artiest die na heel lang trainen allerlei onnatuurlijke houdingen kan aannemen die fysiek normaal niet uit te voeren zijn.

De charmante en sierlijke Sandy Giannuzzi buigt op een indrukwekkende manier achterwaarts, voorwaarts, ze vouwt zich op en steekt haar hoofd tussen haar benen, haar act gepresenteerd op een klein rond tafeltje. Een act die een diepe indruk maakt op het publiek.

Taylor & Tyron Montico

messenwerpen

Broer en zus Tyron en Taylor maken deel uit van de vijfde generatie circusfamilie Montico. Wie opgroeit in een circus heeft een ruime keuze uit meest uiteenlopende circusdisciplines, van trapeze tot acrobatisch stuntwerk. Maar juist deze twee jonge circusartiesten kiezen voor een uitermate spannende act. 

Een van de meest gevaarlijke en traditionele circusnummers is het messenwerpen. Tyron en Tayler Montico hebben deze act opnieuw uitgevonden en in een modern jasje gestoken. Het publiek is getuige van een zeer risicovolle show met messen en zwepen. Ga maar vast op het puntje van je stoel zitten, want tijdens het kijken giert de adrenaline door je lijf. Geniet van deze stoere circusact.

Glenn Folco

tennisjongleur

De Italiaanse circusprins van de zesde generatie Glenn Folco is een veel gevraagde en trefzekere jongleur met tennisrackets. Met zijn spraakmakende jongleeract maakt hij overal een diepe indruk, niet alleen in circussen, ook op grote tennistoernooien. Bij de ATP World finale en BNP Paribas maakte hij een diepe indruk op de tennistop van de wereld.
Glenn is nu te zien bij Circus Chapito, hiervoor trad hij op bij de grootste circussen van Europa, zoals het beroemde Flic Flac, Cirque Hiver Bouglione, Arlette Gruss, het Festival de Massy en bij Circus Hans Klok and Friends die vorig jaar door Nederland toerde. 

Darix Giannuzzi

Washington trapeze

Iedereen kent wel de kunsten op een normale trapeze in het circus, er wordt vaak al schommelend en hangend een acrobatische act opgevoerd. Een Washington trapeze gaat nog een stapje verder, het doet vaak meer denken aan een strak koord waarop allerlei balanskunsten worden vertoond. Het is een mobiel evenwichtsapparaat zonder acrobatisch vliegen. 

Darix balanceert hoog in de nok van het circus balanceerkunsten waar je hoogtevrees zou krijgen. Een ware evenwichtskunstenaar die op hoofd, knieën en voeten al schommelend naar voor en achter en links en rechts zijn balansact uitvoert, zijn show tot een indrukwekkende climax voert.

Sokolovsky troupe

BMX riders

Deze BMX stuntfietsers maken hoge sprongen en te gekke stunts. Het hoogtepunt van de show is een sprong op de fietsen over verrassende obstakels. De show is extra spectaculair dankzij deelname van 6 BMX fietsen met synchrone bewegingen en trucs en interessantere combinaties. 

De Sokolovsky Bicycle group is gevormd uit een elitegroep van professionele BMX-rijders die samen zijn gekomen om zowel de sport van het BMX-rijden te promoten als om de wereld te laten zien waar het leven echt om draait, rijden met vrienden en energie richting iets positiefs kanaliseren. In Circus Chapito weet de Sokolovsky Bicycle group hoe ze een publiek moeten vermaken en op het puntje van hun stoel moeten houden. Geniet en bewonder deze indrukwekkende act. 

Gina Giovanni

Honden

Gina Giovanni is een echte circusprinses die al vanaf haar 9e jaar optreedt in allerlei circuspistes. In 2015 kreeg ze een bouvier waar ze enorm veel plezier mee beleefde. Bouviers houden ervan om samen met hun baasje activiteiten te ondernemen, waarbij ze zelf ook kunnen nadenken en beslissen.

Gina kon zo goed met haar hond overweg dat ze besloot om met meerdere bouviers een originele act te doen. Een bouvier iets leren vergt veel geduld en liefde, en dat geeft Gina volop. Een act waarbij honden en de bazin evenveel plezier beleven.

Taylor Montico

Hula Hoop

Taylor Montico staat al vanaf jonge leeftijd in de circuspiste en dat is geen wonder, haar Italiaanse familie werkt al vijf generaties langs in het circus en zij groeide als kind op in deze boeiende omgeving. 

Een van haar specialiteiten is een act waarmee ze een combinatie maakt van dans, acrobatiek en hoelahoep. Zij draait de hoepels tegelijkertijd rond haar benen, heupen, armen en zelfs haar nek waardoor deze drie disciplines met gratie en elegantie worden gepresenteerd. Een hoelahoep act met betoverende uitstraling en schoonheid.

Diorio troupe

Motorglobe

The Globe of Death: De laatste act van de show brengt de gekste combinatie van motorchaos naar een stalen bolvormige kooi. Eén motor is kinderspel, dus vang VIJF te hard rijdende waaghalzen terwijl ze tegelijkertijd door de wereldbol rondslingeren! 

Klinkt als het recept voor bloedbad, maar beschikken deze getrainde professionals over de precisie en timing die nodig zijn om rampen te voorkomen? Een act met spanning en sensatie. Geniet van deze thriller van de Diorio Troupe en nu maar hopen dat het goed afloopt deze keer.

Giannuzzi family

Rolschaatsact

Na een succesvolle tournee in 25 Amerikaanse staten kwam de Italiaanse Giannuzzi family weer terug naar Europa. In de USA waren zij een hoofdact bij het grote Cirque Italia. Zij waren daarnaast veelvuldig te zien in belangrijke televisieshows. En geen wonder, want zij hebben unieke circusacts.

Spectaculair is het optreden van de broers Giannuzzi, Ronald, Darix, Sandy en Terence met zijn vrouw Nancy Rossi met bijzondere samenwerking van alle vijf in het skatenummer, dat gewoonlijk slechts door twee personen wordt uitgevoerd. 

Al 11 jaar maken ze hiermee furore. Sinds hun terugkeer naar Europa was de Giannuzzi family te zien in Circusland van Circus Charles Knie en bij hele grote kerstcircussen in Duitsland. Nu voor het eerst in Nederland. Riemen vast en geniet van deze spraakmakende act.

Chapito Dancers

Showballet

Circus Chapito presenteert met trots een zeer professionele showdansgroep uit Oekraïne. De zes leden van deze dansgroep zijn o.a. afgestudeerd bij de bekende Dansacademie van Borys Grinchenko University in Kiev in Oekraïne.

Dit showballet behaalde hoge prijzen bij internationale wedstrijden en creatieve festivals zoals “Dance Generation” Oekraïne 🇺🇦, “Circus Circus” Tsjechië, “Alexis Gruss” in Frankrijk.

Hun dansshow is niet alleen populair in Oekraïne, maar oogst wereldwijd succes zoals in Israël, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië. We kunnen een lange lijst met verdiensten opsommen, beter is het om te gaan genieten en te kijken naar de schoonheid en professionaliteit van deze jonge danstalenten onder leiding van de bekende choreografe Katarzyna Althoff.

Robert Ronday

Spreekstalmeester

Robert Ronday is ongetwijfeld de meest bekende en geliefde spreekstalmeester van Nederland en daarbuiten. Hagenaars zullen zich vooral de vele herfstvakanties herinneren waar hij de spreekstalmeester was bij Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. Circus Chapito is er bijzonder trots op dat Ronday in Den Haag opnieuw de spreekstalmeester zal zijn. Zeker omdat hij al jaren geleden afscheid nam van zijn circusleven. Met spreekstalmeester Robert Ronday wordt Circus Chapito een circus zoals je al jaren niet hebt kunnen zien.

Circus zoals je het nog nooit hebt gezien